• Výraz je příliš krátký. Zadejte minimálně 3 znaky

    Nic nebylo nalezeno.

Zbývá 598 Kč do dopravy ZDARMA

Zkvašeno

Kuchařka na doma

ukázka

KNIHA
skladem
598 Kč
(Ušetříte 120 Kč)
478 Kč

Všechno, co potřebujete vědět o domácím kvašení.
Kuchařka na doma plná úžasných receptů na rychlá, zdravá a chutná jídla i pro začátečníky.

Kvašení a kysání patří pravděpodobně k nejstarším způsobům konzervace jídla a získávání nových chutí. Jen si představte toho pračlověka, který nechal stát omylem přes den obilnou kaši v teple, napršelo mu do nasbíraných malin nebo zapomněl rybičky v nádobě s mořskou vodou a našel je až za pár týdnů. Zvědavý pračlověk ochutnal (v případě nakvašené kaše ji teda ale ještě musel upéct) a ejhle – objevil malinové víno, rybí omáčku a kváskové pečivo.

A to je právě jedno z kouzel kvašení – na domácí přípravu nepotřebujete moc věcí, nic extra nemusíte umět a možnosti jsou tak široké, že určitě najdete něco, co vám bude chutnat. Nebojte se selhání a hlavně se do toho pusťte. S touto knihou získáte představu o tom, co znamená živit člověka i jeho mikroby, jak si připravovat smysluplné a široce využitelné fermenty a sestavovat z nich plnohodnotné pokrmy. Cílem každého receptu pak je, aby jídlo hotové do pár minut bylo i chuťově bohaté, plné textur a vůní a bylo synbiotické, čili aby obsahovalo zásadní podíl doporučené denní porce vlákniny a zároveň i živé mikroorganismy.

Vláďa i Zuzka toto téma doslova žijí každý den už více než deset let a předkládají své zkušenosti s oblíbenými fermenty a recepty, bez kterých už si svoje každodenní jídlo nedovedou představit.

Máte touhu začít a nevíte, ze kterého konce to vzít? Nebo už jste něco zkusili, ale nedaří se? Udělejte to jednoduše. Zvládli to pralidé, zvládnete to taky!

Editor: Kamila Hladká
Fotografie: Lucia Švorcová

Počet stran: 312

Formát knihy: 210x240

Vazba: brožovaná

EAN: 9788075659392

ISBN: 978-80-7565-939-2

Datum vydání: 7.6.2023

Recenze

„Skutečné potraviny, zapojení mikrobů a odstranění strachu z jídla mohu jen podepsat, a proto tuto knihu doporučuji!“
PharmDr. Margit Slimáková

„Tato kniha vás zavede do světa mikrobiologie, kterou pozorný čtenář může vnímat všemi smysly. Je vyprávěná jako pohádka, opírající se o dlouholeté zkušenosti s fermentací potravin.“
Ing. Markéta Begany, Výzkumný ústav potravinářský Praha, v. v. i.

„Knihu Zkvašeno přečtete jedním dechem. Je psána s nadhledem a laskavým humorem. Nabije vás tou správnou mikrobiální energií a odkryje řadu zajímavých souvislostí. V průběhu četby záhy pochopíte, že knihu vlastně napsala sama mikrobiota jako svou poutavou reklamu.“
MUDr. Jiří Vejmelka, Interní klinika 3. LF UK a FTN