Umění francouzské kuchyně

Běžná cena: 598 Kč (ušetříte 120 Kč)
Naše cena: 478 Kč
ks
skladem
Počet stran: 896 EAN: 9788074624414
Datum vydání: 31. 10. 2014 ISBN: 978-80-7462-441-4
Formát knihy: 160x230 Vazba: Pevná
Překladatel: Jan Sládek Původní název: Mastering of the Art of French Cooking / Book 1
Datum dotisku: 6. 11. 2015

Světoznámá bible kulinářského umění a základní příručka všech milovníků francouzské kuchyně.

Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.

Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.

Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. 

Umění francouzské kuchyně už více než pět desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.

Zobrazit celou anotaci

Dále doporučujeme

Umění francouzské kuchyně 2

Julia Childová a Simone Becková přicházejí s pokračováním svého klasického díla. Po vydání dnes velmi uznávané první knihy pilně pokračovaly v práci, bádaly a zkoušely další...

Běžná cena: 598 Kč
Naše cena: 478 Kč
Koupit

Můj život ve Francii

Ikonická kuchařská legenda Julia Childová nejen o la belle France a nekonečné radosti z vaření a jídla. Julia Childová je sice ikonická kuchařská legenda,...

Běžná cena: 378 Kč
Naše cena: 302 Kč
Koupit
© 2017, Všechny práva vyhrazena, Nakladatelství Jota, s.r.o. Vytvořilo Foreveryone